A legfinomabb mézeskalács 

2024.12.09

Kipróbált recept, jó szívvel ajánljuk...


Hozzávalók:

  • 70 deka liszt,
  • 20 deka méz, 
  • 20 deka porcukor,
  • 20 deka margarin 
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fűszerek 

Elkészítése:

  1.  Keverd el a lisztet, a szódabikarbónát (ettől lesz finom puha a mézeskalács), a porcukrot és a fűszereket (ez lehet kiskanálnyi fahéj, szegfűszeg, ánizs, de megfelel a kész mézeskalács-fűszerkeverék is).
  2. Add hozzá a melegített, de nem forró mézet és margarint, majd a tojást és a sárgájákat. Jól dolgozd össze, majd nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra.
  3. Kedvenc szúróformáiddal szaggass ki különböző figurákat, és előmelegített sütőben 7–10 perc alatt süsd világosbarnára (gázsütőben 4-es fokozaton, légkeveréses elektromos sütőben 150 fokon).

A megkeményedett mézeskalácsot megpuhíthatod, ha fém dobozba teszed, egy félbevágott almával. Bevallom, ezt nem próbáltuk, mert nálunk gyorsan el szokott fogyni. :)


Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk a tapasztalataitokat!