A legfinomabb mézeskalács
2024.12.09
Kipróbált recept, jó szívvel ajánljuk...
Hozzávalók:
- 70 deka liszt,
- 20 deka méz,
- 20 deka porcukor,
- 20 deka margarin
- 2 tojás sárgája,
- 1 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fűszerek

Elkészítése:
- Keverd el a lisztet, a szódabikarbónát (ettől lesz finom puha a mézeskalács), a porcukrot és a fűszereket (ez lehet kiskanálnyi fahéj, szegfűszeg, ánizs, de megfelel a kész mézeskalács-fűszerkeverék is).
- Add hozzá a melegített, de nem forró mézet és margarint, majd a tojást és a sárgájákat. Jól dolgozd össze, majd nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra.
- Kedvenc szúróformáiddal szaggass ki különböző figurákat, és előmelegített sütőben 7–10 perc alatt süsd világosbarnára (gázsütőben 4-es fokozaton, légkeveréses elektromos sütőben 150 fokon).
A megkeményedett mézeskalácsot megpuhíthatod, ha fém dobozba teszed, egy félbevágott almával. Bevallom, ezt nem próbáltuk, mert nálunk gyorsan el szokott fogyni. :)
Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk a tapasztalataitokat!